Sa Lajčakom nisam razgovarao o promeni Ustava Kosova

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 23:19

"Sa Lajčakom nisam razgovarao o promeni Ustava Kosova"

Lider DSK Isa Mustafa izjavio je da sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom nije razgovarao o promeni Ustava Kosova, prenosi Gazeta Ekspres.

Lider DSK je otkrio delove razgovora sa izaslanikom EU za dijalog Kosova i Srbije u Prištini. Prema njegovim rečima, Lajčak mu je rekao da EU ne zna šta traži od Kosova u vezi sa Zajednicom srpskih opština (ZSO).

Govoreći o izjavi Lajčaka o izmenu Ustava Kosova, Mustafa je naveo da nisu razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o toj temi.

"Nismo razgovarali o promeni Ustava. Razgovarali smo o sporazumu. Rekao sam Lajčaku da to znači 'ni vi ni mi na Kosovu ne znamo šta radimo'. Pa sam mu iskreno rekao. Pošto ni vi ne znate, znači da nam ne govorite ili ne znate šta je ZSO, jer je naziv dvosmislen", naveo je Mustafa.

Lider DSK je istakao da oni ZSO nazivaju Asocijacijom jer žele da se tako naziva i da je tako napisano u Sporazumu.

"Srbi i međunarodna zajednica nazivaju ga Zajednicom, a to nije Asocijacija. Na srpskom se naziva Zajednica. Zajednica je naziv i po Samoopredeljenju, jer se njima sviđa ovakav naziv", objasnio je Mustafa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LIDERI LAŽNE DRŽAVE U DELIRIJUMU: Isa Mustafa priznao da vlast u Prištini "ne zna šta radi"

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020

Lider DSK je otkrio delove razgovora sa izaslanikom EU za dijalog tzv. Kosova i Srbije u Prištini..Lider DSK Isa Mustafa izjavio je da sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom nije razgovarao o promeni Ustava tzv. Kosova... Prema njegovim rečima, Lajčak mu je rekao da EU ne zna šta traži...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.