"Sa Lajčakom nisam razgovarao o promeni Ustava Kosova"

Lider DSK Isa Mustafa izjavio je da sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom nije razgovarao o promeni Ustava Kosova, prenosi Gazeta Ekspres.

Izvor: Kosovo online

Utorak, 20.10.2020.

23:28

Foto: Depositphotos/lajo_2

Lider DSK je otkrio delove razgovora sa izaslanikom EU za dijalog Kosova i Srbije u Prištini. Prema njegovim rečima, Lajčak mu je rekao da EU ne zna šta traži od Kosova u vezi sa Zajednicom srpskih opština (ZSO).

Govoreći o izjavi Lajčaka o izmenu Ustava Kosova, Mustafa je naveo da nisu razgovarali o toj temi.

"Nismo razgovarali o promeni Ustava. Razgovarali smo o sporazumu. Rekao sam Lajčaku da to znači 'ni vi ni mi na Kosovu ne znamo šta radimo'. Pa sam mu iskreno rekao. Pošto ni vi ne znate, znači da nam ne govorite ili ne znate šta je ZSO, jer je naziv dvosmislen", naveo je Mustafa.

Lider DSK je istakao da oni ZSO nazivaju Asocijacijom jer žele da se tako naziva i da je tako napisano u Sporazumu.

"Srbi i međunarodna zajednica nazivaju ga Zajednicom, a to nije Asocijacija. Na srpskom se naziva Zajednica. Zajednica je naziv i po Samoopredeljenju, jer se njima sviđa ovakav naziv", objasnio je Mustafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: