Izvor: RTS, 01.Jul.2020, 21:57

SZS: Prihvaćena inicijativa za formiranje šireg opozicionog fronta

Savez za Srbiju je saopštio da je na sastanku ujedinjene srpske opozicije u bojkotu prihvaćena inicijativa SZS-a o formiranju šireg zajedničkog opozicionog fronta od svih koji su bojkotovali izbore na svim nivoima.
SZS navodi da se nakon, "lažnih izbora došlo u krajnje nedemokratsko stanje da opozicije nema niti na jednom parlamentarnom nivou, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog."
Izražena je zabrinutost "zbog alarmantnog stanja u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vezi sa novim talasom zaraze koji se širi Srbijom zbog neodgovornog ponašanja vlasti i lažiranja broja novozaraženih i umrlih zarad nasilnog sprovođenja izbora", piše u saopštenju Saveza za Srbiju.
Kada bi bilo odgovornosti prema opštem dobru, smatraju u SZS-u, hitno bi došlo do formiranja prelazne, tehničke Vlade stručnjaka koja bi zaustavila nagomilane opasnosti po zdravlje građana i dalje urušavanje ekonomije.
Savez za Srbiju poručuje da bi ta vlada trebalo da obnovi rad nezavisnih državnih institucija i formira novi Krizni stručni štab jer je, kako ocenjuju, sadašnji izgubio svaki kredibilitet i poverenje građana.
"Ovo je jedini način da se prevaziđe postojeća politička kriza i pripreme zaista slobodni i pošteni izbori, jer poslednji lažni izbori na svim nivoima moraju biti poništeni", saoštio je SZS, koji napominje da je to potvrdio i Upravni sud na osnovu prigovora učesnika na izborima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpska opozicija: Prihvaćena inicijativa Saveza za Srbiju o formiranju zajedničkog fronta

Izvor: Beta, 01.Jul.2020

Na sastanku ujedinjene srpske opozicije u bojkotu izbora prihvaćena je inicijativa Saveza za Srbiju o formiranju šireg zajedničkog opozicionog fronta od svih koji su bojkotovali izbore na svim nivoima."Nakon lažnih izbora došli smo u krajnje nedemokratsko stanje da opozicije nema niti na jednom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.