SZO će pomoći Srbiji u skladu s raspoloživim resursima

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Mar.2020, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO će pomoći Srbiji u skladu s raspoloživim resursima

Tedros Adhan Gebrejesus, generalni direktror Svetske zdravstvene organizacije, obećao je ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da će SZO uputiti pomoć Srbiji u skladu s raspoloživim resursima.

Ministarstvo spoljnih poslova je danas saopštilo da je Dačić u telefonskom razgovoru obavestio Gebrejesusa o stanju pandemije u Srbiji i aktivnostima Vlade za zaštitu stanovništva.

Dačić je izrazio bojazan da bi rast broja obolelih mogao da dovede do nestašice >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << medicinske opreme, testova za detekciju virusa i dezinfekcionih sredstava i zamolio generalnog direktora da SZO uputi pomoć Srbiji.

Gebrejesus je istakao je da je čitavom svetu solidarnost danas više nego ikada pre, jer zaraza pogađa sve i moguće ju je prevazići samo zajedničkim delovanjem.

Dačić je zahvalio SZO zbog nastojanja da pomogne svim državama zahvaćenim pandemijom virusa i za pomoć SZO Srbiji, posebno u testovima za detekciju virusa.

Dačić i Gebrejesus koji su, kako je saopštilo Ministarstvo, "dugogodišnji prijatelji" iz vremena kada je Gebrejsus bio ministar spoljnih poslova Etiopije, dogovorili su se da budu u stalnom kontatku radi pomoći Svetske zdravstvene organizacije Srbiji što je generalni direktor SZO potom potvrdio i javno, na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lončar: Srbija zahvalna na pomoći, ali treba da shvatimo da smo prilično sami u svemu ovome

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Mar.2020

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je danas da je Srbija zahvalna na pomoći koju je dobila od Kine i od Svetske zdravstvene organizacije, koja je zadužena za Evropu, ali da građani Srbije treba da shvata "da smo prilično sami u svemu ovome"...Lončar je za televiziju Prva kazao da pomoć koju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.