STIGLA ZVANIČNA POTVRDA! Ovako izgleda NOTA kojom je Republika Nauru povukla priznanje tzv. Kosova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGLA ZVANIČNA POTVRDA! Ovako izgleda NOTA kojom je Republika Nauru povukla priznanje tzv. Kosova!

Republika Nauru povukla je jednostrano proglašenje nezavisnosti tzv. Kosova

- Republika Nauru je 17. država koja je povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova. Danas mi je zamenik ministra spoljnih poslova Naurua uručio primerak note koju su uputili našoj Ambasadi u Australiji - poslao je saopštenje ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

U noti se kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Republika Nauru preispitala svoju odluku o priznanju tzv. Kosova, da je odlučila da povuče priznanje Kosova kao nezavisne države i da će prekinuti sve diplomatske kontakte koje su do sada imali sa tzv. Kosovom.

- Zaključili su da je odluka bila preuranjena i da je protivrečila principima Rezolucije SB UN 1244. To je za nas od velikog značaja jer je to još jedna, 17. zemlja, koja je povukla priznanje od ukupno 193 članice Ujedinjenih nacija - istakao je on i dodao:

- Ja sam prošle nedelje rekao da je stanje kada je reč o zemljama koje su priznale ili nisu priznale Kosovo bilo 94 prema 94, plus 5 zemalja za koje se ne može tačno reći kakav je status, ali uglavnom je reč o zemljama koje mi računamo da nisu priznale, a Kosovo ih računa da su ih priznali. Znači, ako sada imamo u vidu ovu notu Naurua, trenutno stanje je  - 95 zemalja ne priznaje Kosovo, 93 zemlje priznaju Kosovo i pet zemalja je, da tako kažemo, u statusu uzdržanih - naglasio je šef srpske diplomatije.

Kako je istakao ministar spoljnih poslova, Republika Srbija nastavlja svoje aktivnosti u skladu sa dogovorima sa predsednikom Vučićem.

- Nastavićemo sa ovim aktivnostima, u skladu sa instrukcijama predsednika Vučića, u cilju zaštite naših državnih i nacionalnih interesa i zaštite našeg teritorijalnog integriteta - izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

BONUS VIDEO: Crna Gora je JEDINA zemlja Evrope koja je u ogromnom finansijskom riziku i preti joj "DUŽNIČKO ROPSTVO" (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.