SRS traži zabranu koncerta beloruskog benda u Beogradu

Izvor: Beta, 11.Feb.2023, 16:28

SRS traži zabranu koncerta beloruskog benda u Beogradu

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas da se zabrani koncert beloruske pank rok grupe Ljapis Trubeckoj (Ляпис Трубецкой), najavljen za 12. februar u Domu omladine Beograda, navodeći da je frontmen benda najavio da će svaka kupljena ulaznica biti donacija za nabavku oružja za ukrajinske vojnike."U organizaciji ovog koncerta učestvuje nevladina organizacija 'Čini dobro' čije su aktivnosti usmerene protiv Rusije i specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini", navode radikali u saopštenju uz ocenu da je održavanje tog koncerta u Beogradu nedopustivo.U saopštenju, SRS je navela da je propagiranje svega što će biti na tom koncertu u suprotnosti sa zvaničnom politikom Srbije, i suprotno "stavovima naroda u Srbiji"."Promovisanje nacizma mora biti apsolutno zabranjeno. Ukronaciste ne bi trebalo nigde propagirati, pogotovo u Srbiji u kojoj većina naroda podržava specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini", tvrde iz SRS.Pokret Dveri takođe je ranije danas zatražio otkazivanje koncerta grupe Ljapis Trubeckoj, tvrdeći da ta grupa peva o mržnji prema Rusiji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkazan koncert beloruske grupe u Beogradu čiju su zabranu tražili SRS i Dveri

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2023, 13:08

Koncert beloruske pank rok grupe Ljapis Trubeckoj (Ляпис Трубецкой), koji je bio zakazan za danas u beogradskom Domu omladine, otkazan je zbog "lošeg zdravstvenog stanja" frontmena sastava, saopšteno je iz te ustanove.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.