SRPSKA DIJASPORA NEĆE MOĆI KUĆI ZA PRAZNIKE! Austrijska vlada uvodi stroge mere za Srbe

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 09:58

SRPSKA DIJASPORA NEĆE MOĆI KUĆI ZA PRAZNIKE! Austrijska vlada uvodi stroge mere za Srbe

Austrijska vlada planira uvođenje mere kojima bi sprečila putovanje svojih građana u visokorizične zemlje porekla, posebno na Balkan i u Tursku

Austrijska vlada planira mere kojima želi da spreči srpsku dijasporu da putuje u otadžbinu.

Takođe, Austrija je planira da tokom božićnih praznika na aerodromima i granicama uvede stroge mere koje će se odnositi na putovanja u visokorizične zemlje, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ''Kronen cajtung'' pozivajući se na izvore iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Mere će se odnositi na putnike iz zemalja koje su označene kao rizična područja, posebno na Balkan i Tursku, ali i na Italiju i Nemačku.

Onaj ko bude rešio da i pored upozorenja otputuje u rizična područja, moraće da po povratku u Austriju provede 10 dana u karantinu.

Mere će, kako navodi austrijski list, biti na snazi do 10. januara i odnosiće se na sve zemlje koje imaju sedmodnevnu stopu u broju obolelih veću od 100 na 100.000 stanovnika.

Za sada nije poznato kada će mere stupiti na snagu, ali list podseća da milioni hrišćana slave Božić 7. januara i da je prevashodni cilj uvođenja novih strožijih pravila na granicama sprečavanje izbijanja trećeg talasa pandemije korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.