SRBIJA ĆE UPUTITI ZAHTEV ZA IZRUČENJE TIHOMIRA PURDE

Izvor: Kurir, 20.Jan.2011, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA ĆE UPUTITI ZAHTEV ZA IZRUČENJE TIHOMIRA PURDE

HAG - Hrvatska neće tražiti izručenje Tihomira Purde, pa će s toga Ministarstvo pravde Srbije uputiti zahtev za njegovo izručenje našoj državi iz BiH u kojoj je nedavno uhapšen, nezvanično saznaje Tanjug.

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je ranije danas u izjavi Tanjugu da će, ukoliko Hrvatska ne uputi zahtev za izručenje, Srbija to učiniti u zakonskom roku, a najkasnije sutra, pošto Purdi u nedelju, 23. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << januara, ističe ekstradicioni pritvor.

Purdi može da bude produžen pritvor za 40 dana, pošto bosansko pravosuđe primi zahtev za izručenje jedne od zainteresovanih država. Purda je uhapšen u Bosni i Hercegovini na osnovu srpske poternice, zbog zločina koji je počinio u Vukovaru i određen mu je pritvor.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.