SPS odlučio o izborima, utvrdio listu kandidata za parlament

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS odlučio o izborima, utvrdio listu kandidata za parlament

Socijalistička partija Srbije (SPS) odlučila je danas na sednici Glavnog odbora i formalno da izađe na predstojeće opšte izbore i utvrdila listu kandidata.

Na toj listi naći će se veći broj žena i mladih, navodi se u saopštenju SPS-a, nakon sednice GO, kojom je predsedavao lider SPS-a Ivica Dačić.

SPS će na parlamentarne izbore izaći u tradicionalnoj koaliciji s Jedinstvenom Srbijom, kao što je uoči sednice najavio i sam Dačić.

Za lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbore će važiti isti princip kao i za nacionalne, ili će SPS izaći u koaliciji s drugim partijama prema potrebama te lokalne sredine.

Sednici GO su prisustvovali potpredsednici stranke Slavica Đukić Dejanović, Branko Ružić, Žarko Obradović, Đorđe Milićević, Dušan Bajatović, Predrag Marković i Novica Tončev, i predsednik Izvršnog odbora Vladan Zagrađanin.

Sednici su prisustvovali i počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, direktor SPS-a Đorđe Čabarkapa, predsednik Socijalističke omladine Uglješa Marković i članovi Glavnog odbora.

SPS na izbore sa JS, cilj bolji rezultat nego 2016.

Ivica Dačić izjavio je da će ta stranka na predstojeće izbore izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme, koja im je, kaže, tradicionalan partner, te naveo da je njihov cilj da osvoje više od 11 procenata glasova, koliko su osvojili na izborima 2016. godine.

Dačić je rekao da će sve ispod tog rezultata za tu koaliciju biti neuspeh i da će za to svi biti odgovorni, uključujući i njega.

Ponovio je da će, kada je reč o lokalnim i pokrajinskim izborima, SPS takođe izaći sa JS, uz mogućnost da u nekim gradovima ili opštinama formiraju širu koaliciju.

"Tu mislim na SNS, a o tome smo se Aleksandar Vučić i ja nedavno dogovorili", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da izborna kampanja koju će voditi SPS neće biti skupa, i da je sve što su u prethodnom periodu uradili u odbrani državnih i nacionalnih interesa "ogledalo te stranke".

"Ne može se od dobrog napraviti loš rezultat", rekao je Dačić i izrazio uverenje da će koalicije koje budu predvodile SNS i SPS ubedljivo pobediti na izborima, što je, kaže, u interesu Srbije.

Kako je rekao, cilj koalicije SPS-JS je da na njihovoj izbornoj listi bude što više novih, mladih i obrazovanih kadrova.

Dačić je ponovio da je ponosan na sve rezultate koje je ostvarila vladajuća koalicija SNS i SPS, počev od stabilnih finansija, ekonomije, odbrane nacionalnih i državnih interesa, te naglasio da očekuje da će te dve stranke nastaviti saradnju i posle izbora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.