SNAŽAN UDARAC KINE NA AMERIKU! Nakon sankcija Nensi Pelosi, doneli još DRASTIČNIJU ODLUKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2022, 12:37

SNAŽAN UDARAC KINE NA AMERIKU! Nakon sankcija Nensi Pelosi, doneli još DRASTIČNIJU ODLUKU

Peking je prekinuo komunikaciju sa Vašingtonom u nekoliko oblasti u znak protesta zbog posete Nensi Pelosi Tajvanu.

Kina je odlučila da prekine diplomatske odnose sa SAD u brojnim vojnim i civilnim oblastima, saopštilo je u petak Ministarstvo spoljnih poslova. Prekid veza način je Pekinga da uzvrati za ovonedeljnu posetu predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ministarstvo je objavilo spisak oblasti u kojima više neće biti komunikacije između kineskih i američkih zvaničnika. To uključuje radne sastanke između odeljenja odbrane, konsultacije o pomorskoj bezbednosti, saradnju u oblasti ilegalne migracije, sudsku pomoć, transnacionalni kriminal, kontrolu droga i klimatske promene. Planirani telefonski razgovor između visokih vojnih komandanata dva naroda takođe je otkazan, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, Kina je prethodno najavila sankcije Nensi Pelosi i članovima njene porodice. Više o tome čitajte ovde.

BONUS VIDEO: Vojne vežbe Kine oko Tajvana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kina prekinula diplomatske odnose sa Amerikom

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2022

PEKING - Peking je prekinuo komunikaciju sa Vašingtonom u nekoliko oblasti u znak protesta zbog posjete predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.