SKANDALOZNA ODLUKA: Amerikanci PLJUNULI NA DOGOVOR, Turska NEĆE dobiti F-35 (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2019, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZNA ODLUKA: Amerikanci PLJUNULI NA DOGOVOR, Turska NEĆE dobiti F-35 (FOTO)

SAD su obustavile isporuku Turskoj sve vojne produkcije vezane za avione F-35 zbog planova Ankare da od Rusije kupi protivavionske sisteme S-400.

Kako se navodi, ovu poruku Amerika je već prenela turskim vlastima.

Prethodno je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao da dogovor između Turske i Rusije o kupovini protivraketnog sistema S-400 ostaje na snazi, i da Moskva i Ankara razgovaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o vremenskom okviru isporuke.

US halts F-35 equipment shipments to Turkey over Ankara’s plans to buy Russian S-400s – reporthttps://t.co/sDFIZb8Xui pic.twitter.com/xoipBmEcse

— RT (@RT_com) April 1, 2019

- Sporazum sa Rusijom o sistemima S-400 ostaje na snazi, i ti odbrambeni sistemi će biti isporučeni Turskoj - rekao je Čavušoglu.

On je objasnio kako Turska nabavlja protivraketne sisteme S-400 za sopstvene potrebe i da joj nije namera prodaja sistema trećim zemljama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: SAD obustavile isporuku aviona F-35 Turskoj zbog njenih planova da kupi ruske PVO sisteme S-400

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2019

Izvor: Vostok / RT Sjedinjene Američke Države su, kako se navodi, obustavile isporuku borbenih aviona F-35 Turskoj. Odluka Vašingtona usledila je nakon što je Ankara insistirala na kupovini ruskog PVO sistema S-400. Turska još nije dobila lovački avion pete generacije, ali su sve sadašnje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.