SKANDAL U BRISELU! Kurti tražio od PET ZEMALJA Evropske unije da priznaju nezavisnost Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 22:38

SKANDAL U BRISELU! Kurti tražio od PET ZEMALJA Evropske unije da priznaju nezavisnost Kosova

Takozvani premijer lažne države Albin Kurti zatražio večeras je priznanje nezavisnosti tzv. Kosova od strane pet zemalja Evropske unije.

Posle tradicionalne večere lidera Zapadnog Balkana, koju je u Briselu priredio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj, Kurti je rekao da će priznavanje Kosova od strane zemalja koje ga nisu priznale, povesti tzv. Kosovo ka evropskim integracijama.

- Potvrdili smo interes i spremnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da napredujemo ka EU i istovremeno razgovarali sa prijateljima i kolegama ovde u Briselu kako da nam pomognu u sprovođenju reformi u našim zemljama, a sa druge strane uveriti pet država članica da ne radimo priznajte, priznajte nezavisnost Kosova - rekao je Kurti.

Kurti je ponovio potrebu za liberalizacijom viznog režima za građane Kosova i naglasio je da je mladost Kosova jedina izolovana u Evropi.

- Kosovo je zemlja sa veoma talentovanim mladim ljudima koji vide EU kao priliku i da ovde studiraju i rade, a zatim se vrate i daju doprinos svojoj zemlji. Potrebna nam je liberalizacija viza. Mi smo jedina zemlja u Evropi koja nema liberalizaciju viznog režima. Još uvek imamo režim viza, što je najveća prepreka talentovanim mladim ljudima na Kosovu da studiraju i posluju. Prosečna starost na Kosovu je 30 godina i sa tako talentovanom omladinom toliko je štetno imati ovaj zid izolacije - rekao je Kurti.

Takozvani premijer lažne države je dodao da je zainteresovan za više ulaganja, kako bi se zaposlilo više mladih ljudi koji su, kako je rekao, sve više "primorani da migriraju".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.