SKANDAL NA SAMITU EU: Makron ogovarao Kurca, pale teške reči na račun austrijskog kancelara (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020, 10:28

SKANDAL NA SAMITU EU: Makron ogovarao Kurca, pale teške reči na račun austrijskog kancelara (FOTO/VIDEO)

Makron je ujedno kritikovao i grupu "štedljivih zemalja", u kojoj je i Austrija, uporedivši ih sa nekadašnjim britanskim premijerom Dejvidom Kameronom tokom ranijih pregovora o budžetu EU.

Predsednik Francuske Emanuel Makron ogovarao je austrijskog kancelara Sebastijana Kurca na Samitu EU, na kojem se raspravljalo o fondu za obnovu i budućem budžetu Unije.

- Pogledajte, njemu je svejedno. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << On ni ne sluša druge, ima loš stav. On se brine samo o svojoj štampi - kazao je Makron, kako prenosi "Politiko", kada je Kurc sinoć napustio salu za sastanak kako bi razgovarao telefonom.

Predsednik Francuske ukazao je da takav način ponašanja može ružno da se završi.

Istovremeno je sebe nazvao "ludakom“"po pitanju visine dotacija u fondu za obnovu posle korone.

Šefovi država i vlada 27 članica EU već tri dana pregovaraju o paketu pomoći za obnovu posle korona virus krize, a pregovori će biti nastavljeni danas u 16 sati

EU lideri razgovaraju o paketu vredom 1824 milijarde evra koji obuhvata višegodišnji zajednički budžet ( 1074 milijardi evra) i fond za oporavak ( 750 milijardi evra).

Do sada dogovor nije postignut niti oko same veličine paketa, ali ni oko odnosa bespovratne pomoći i zajmova na koje zemlje članice mogu da računaju iz fonda za oporavak, kao ni oko uslova za upravljanje novcem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron "trača"

Izvor: B92, 20.Jul.2020

Brisel -- Predsednik Francuske Emanuel Makron ogovarao je austrijskog kancelara Sebastijana Kurca na Samitu EU, piše briselski portal Politiko..."Pogledajte, njemu je svejedno. On ni ne sluša druge, ima loš stav. On se brine samo o svojoj štampi", kazao je Makron, kako prenosi "Politiko", kada je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.