Makron: Kompromis o fondu ne sme da bude na štetu EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2020, 13:58

Makron: Kompromis o fondu ne sme da bude na štetu EU

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da na samitu Evropske unije u Briselu postoji volja za kompromis u pogledu sporazuma o fondu za oporavak od ekonomskih posledica pandemije COVID-19 , ali je istakao da taj kompromis ne treba da bude na štetu ambicija Unije.

"Volja za postizanje kompromisa ne treba da nas odvrati od legitimnih ambicija koje treba da imamo", rekao je Makron po dolasku na treći dan samita, na kojem za sada nije postignut dogovor o tom fondu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Makron je dodao da je, imajući u vidu neuobičajenu zdravstvenu, ekonomsku i društvenu krizu prouzrokovanu pandemijom, potrebno jedinstvo svih zemalja članica EU, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron ogovarao Kurca

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jul.2020, 10:06

BRISEL - Predsjednik Francuske Emanuel Makron ogovarao je austrijskog kancelara Sebastijana Kurca na Samitu EU, na kojem se raspravljalo o fondu za obnovu i budućem budžetu Unije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.