SIRIJSKA OPOZICIJA UDRUŽENA SA TURSKOM VOJSKOM: Zauzeli centar strateški važnog grada - TRAMP PRETI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIRIJSKA OPOZICIJA UDRUŽENA SA TURSKOM VOJSKOM: Zauzeli centar strateški važnog grada - TRAMP PRETI!

Snage sirijske opozicije su uz podršku turske vojske zauzele centar grada Ras el Ajn u Siriji.

Ministarstvo odbrane Turske je saopštilo da su turska vojska i "Sirijska nacionalna armija", koje su vodile ofanzivu na severu Sirije, preuzele kontrolu nad strateški važnim gradom Ras el Ajnd.

- Nakon uspešnih borbenih dejstava, koja se sprovode u okviru operacije "Izvor mira" istočno od Eufrata, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preuzete su pod kontrolu četvrti grada Ras el Ajn - navedeno je u saopštenju.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija "Izvor mira" u Siriji.

Ankara je saopštila da su dejstva turske vojske usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ.

[In photos] #OperationPeaceSpring: Syria's Ras al-Ayn taken control of https://t.co/MQoOkbkUti pic.twitter.com/BUkNyDcpSg

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) October 12, 2019

Operaciju Turske oštro kritikuje nekoliko susednih zemalja, kao i SAD i Evropska unija. Predsednik SAD Donald Tramp je zapretio da će "razoriti tursku ekonomiju" ako Ankara "pređe granice dozvoljenog" i obećao "snažan udar" ako Turska "ne bude igrala po pravilima".

Ministar finansija SAD Stiven Mnučin je saopštio da Tramp namerava da ovlasti njegovo resorno ministarstvo za uvođenje sankcija Ankari.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

BONUS VIDEO:

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurdi sklopili dogovor sa sirijskom vojskom protiv Turske

Izvor: VOA, 14.Okt.2019

Sirijska vlada rasporediće svoje vojnike uz granicu sa Turskom kako bi pomogla sirijskim Kurdima da se izbore sa turskom vojskom, saopštili su kurdski zvaničnici.  Dogovor Kurda, Sirije i Rusije koja je glavni saveznik sirijske vlade, desio se četiri dana pošto je Turska počela ofanzivu na severu...

Nastavak na VOA...

Turčin dobio otkaz u St. Pauliju zbog podrške vojnih napada na Siriju

Izvor: RTS, 14.Okt.2019

Fudbalski klub Sent Pauli otpustio je Čenka Šahina zbog podrške koju je pružio turskim oružanim snagama za napad na Siriju. Šahin je na društvenoj mreži Instagram objavio post koji je uklonio, ali je klub momentalno raskinuo ugovor. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.