SIRIJA POSLALA VOJSKU NA TURSKE TRUPE: Asad i Erdogan kreću u RAT DO UNIŠTENJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIRIJA POSLALA VOJSKU NA TURSKE TRUPE: Asad i Erdogan kreću u RAT DO UNIŠTENJA!

Napetosti rastu na severu Sirije, a nova vest je da Damask premešta svoju vojsku u susret turskim trupama koje izvode operaciju protiv Kurda u tom području.

- Odredi sirijske vojske počeli su da se kreću prema severu, kako bi se suprotstavili turskoj agresiji - piše sirijska agencija SANA.

i do 35 kilometara duboko u Siriju u Ranije je libanska televizija "Majadin" saopštila, pozivajući se na sopstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvore, da bi sirijska vojska mogla u narednih 48 časova da uđe u gradove Manbidž i Kobani.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija "Izvor mira" u severnoj Siriji. Ankara je saopštila da su dejstva turske vojske usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ. Turska avijacija istog dana napala je grad Ras el Ain i niz drugih sirijskih gradova na granici dveju zemalja. Kasnije je objavljen početak kopnenog dela operacije.

Tursko Ministarstvo odbrane je 12. oktobra saopštilo da su turska vojska i sirijska oružana opozicija preuzeli kontrolu nad Ras el Ainom.

Sirijske vlasti su više puta osuđivale okupacionu politiku Turske na severu Sirije. Rusija je navela da Turska treba da izbegava dejstva koja bi mogla stati na put rešavanju sirijskog sukoba, koji traje od 2011. godine.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Američke snage „napuštaju“ Kobani dok turska invazija napreduje, a Kurdi sklapaju sporazum s Damaskom

Izvor: Vostok.rs, 14.Okt.2019

Američke trupe su se, kako se izveštava, povukle sa osmatračkog mesta u gradu Kobani na severu Sirije, dok turska vojska napreduje dublje na jug, a Damask je saopštio da je poslao svoju vojsku na to područje. Povlačenje je počelo posle 15 časova po lokalnom vremenu, izvestila je turska novinska...

Nastavak na Vostok.rs...

Sirijska vojska ušla u Manbidž

Izvor: Vostok.rs, 14.Okt.2019

Sirijska vojska je ušla u grad Manbidž na severu Sirije, koji je ranije bio pod kontrolom kurdskih snaga, prenosi sirijska državna televizija "Ihbaria". . Ranije u ponedeljak, pres-služba kurdskih "Sirijskih demokratskih snaga" je saopštila o sukobima sa turskom vojskom i militantima istočno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.