SIRIJA BROJI MRTVE! Izraelci sa Golana gađali Damask, ubijen visoki zvaničnik i trojica pripadnika PVO snaga! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2022, 20:48

SIRIJA BROJI MRTVE! Izraelci sa Golana gađali Damask, ubijen visoki zvaničnik i trojica pripadnika PVO snaga! (VIDEO)

Otkriveno šta je bila navodna meta novog izraelskog napada

Direktor aerodromskog transporta u Damasku ubijen je u nedavnom izraelskom napadu na Siriju. Broj poginulih u izraelskom napadu na Siriju 20. maja, kada je gađana južna periferija glavnog grada Damaska, navodno je porastao na četiri.

Prvobitno, sirijski vojni zvaničnik je rekao da je napad odneo živote tri pripadnika vojske, koji su identifikovani kao kapetan Ajham Šaban, poručnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jaser al-Aduž i poručnik Hadir Alija.

Sva trojica su navodno bili operateri protivvazdušne odbrane.

pic.twitter.com/yJmWXbTDUH

— Local Focus - Security Alerts (@LocalFocus1) May 20, 2022

Prema rečima zvaničnika, napad je izveden raketama "zemlja-zemlja" iz pravca Golanske visoravni koju kontroliše Izrael.

#UPDATE: Fire reported at Damascus International Airport following possible Israeli airstrike and reports of Syrian air defence launches over the city and nearby

— ELINT News (@ELINTNews) May 20, 2022

Dana 21. maja ujutru, Omar al Šijek, jedan od direktora odeljenja za transport na međunarodnom aerodromu u Damasku, podlegao je povredama koje je zadobio posle izraelskog napada. Ova informacija je potvrdila da je aerodrom pogođen tokom napada.

Televizija "Al Arabija" sa sedištem u UAE saopštila je da je meta napada bila pošiljka iranskog oružja koja je bila na putu od međunarodnog aerodroma Damask ka Hezbolahu u Libanu.

Private Israeli intelligence firm @ImageSatIntl publishes satellite images of a site in Masyaf, Syria, reportedly struck by Israel on Friday. pic.twitter.com/bO1Adsxh97

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 15, 2022

Tačno 12 sati pre napada, Izraelske odbrambene snage (IDF) optužile su Hezbolah i iranski Korpus garde islamske revolucije (IRGC) za krijumčarenje "strateškog oružja" u Liban preko međunarodnog aerodroma u Damasku. IDF je tvrdila da se oružje švercuje na civilnim letovima.

Međunarodni aerodrom Damask nije verovatno bio jedina meta izraelskog napada. Eksplozije i požari takođe su prijavljeni u šiitskom gradu Set Zajnab, gde se zna da su prisutni i aktivni Hezbolah i IRGC.

Više informacija o izraelskom napadu, koji je bio treći napad na Siriju u maju, verovatno će se pojaviti u narednih nekoliko dana.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.