Izvor: medio.rs, 20.Avg.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SECANJE NA KRALJA FANKA Dino Dvornik bi danas napunio 51 godinu

Bio je jedan od najpopularnijih i najorginalnijih muzičara na prostorima nekadašnje Jugoslavije, a svetu je ostavio nezaboravne i legendarne hitove koji se i danas rado slušaju

Na današnji dan, pre pedeset i jednu godinu, u Splitu, rodio se jedan od najpopularnijih hrvatskih i eks-ju muzičara Dino Dvornik.

Muzički genije, kako su ga mnogi zvali i zovu ga i danas, svoju karijeru je započeo osamdesetih godina prošlog veka, a svojom orginalnošću i energijom ubrzo >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << je osvojio pažnju kako medija, tako i publike.

Drugi je sin poznatog hrvatskog glumca Borisa Dvornika i majke Diane Tomić, a tri puta je dobio prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu “Porin”. Već od samih početaka imao je svoju viziju muzike, ali je tada bio neshvaćen od diskografskih kuća.

Printskrin: HRT 1

Jedno vreme je boravio u Londonu, prvo se bavio instrumentalnom muzikom, a potom je na sceni ponudio nešto moderno i skroz drugačije – fanki zvuk.

Iza sebe je ostavio velike hitove, koji se i danas rado slušaju.

“Zašto praviš slona od mene”, “Ljubav se zove imenom tvojim”, “Jače manijače”, “Afrika”, “Hipnotiziran”, “Od Beograda do Splita” i mnoge druge, samo su neke od čuvenih Dvornikovih pesama.

“Zašto praviš slona od mene”:

“Jače, manijače”:

“Afrika”:

“Hipnotiziran”:

“Od Beograda do Splita”:

“Ljubav se zove imenom tvojim”:

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.