SB UN glasa o novim sankcijama Severnoj Koreji

Izvor: B92, 22.Dec.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN glasa o novim sankcijama Severnoj Koreji

Njujork -- Savet bezbednosti UN danas će glasati o nacrtu rezolucije o uvođenju dodatnih sankcija Severnoj Koreji.

SAD su juče predložile nacrt rezolucije o jačanju postojećih sankcija Severnoj Koreji koje će uključivati zabranu izvoza za 90 odsto naftnih proizvoda, kao i povratak svih državljana Severne Koreje koji rade u inostranstvu u roku od 12 meseci.

U nacrtu rezolucije, u koji je agencija Asošiejted pres imala uvid, predlaže se zabrana izvoza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prehrambenih proizvoda, mašina, električne opreme, zemlje i kamena iz Severne Koreje.

Rezolucijim se zabranjuje izvoz industrijske opreme, mašina, transportnih vozila i industrijskih metala u Severnu Koreju.

Severa Koreja je ove godine sprovela šestu nuklearnu probu i niz testiranja interkontinentalnih balističkih raketa, koje bi, kako smatraju neki stručnjaci, mogle da pogode američko tlo.

Toj zemlji su ranije uvedene sankcije jer je rezolucijama UN zabranjen njen nuklearni i balistički program.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Savet bezbednosti UN glasa o novim sankcijama Severnoj Koreji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2017

Savet bezbednosti UN danas će glasati o nacrtu rezolucije o uvođenju dodatnih sankcija Severnoj Koreji.   Sjedinjene Američke Države (SAD) juče su predložile nacrt rezolucije o jačanju postojećih sankcija Severnoj Koreji koje će uključivati zabranu izvoza za 90 odsto naftnih proizvoda, kao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.