SASTANAK USRED TENZIJA! Erdogan spreman za Bajdena, glavna tema kupovina S-400 od Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2021, 11:56

SASTANAK USRED TENZIJA! Erdogan spreman za Bajdena, glavna tema kupovina S-400 od Rusije

Ankara odlučna

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će problemi oko programa mlaznih aviona F-35 biti glavna tema njegovog sastanka sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom u Glazgovu, objavili su danas turski državni mediji.

Turska, proizvođač i kupac F-35, izbačena je iz programa F-35 zbog kupovine sistema protivraketne odbrane S-400 ruske proizvodnje, podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rojters.

Zvanična Ankara tvrdi da je njeno izbacivanje nepravedno, i tražila je nadoknadu za ulaganje od 1.4 milijarde dolara u program.

Erdogan je rekao da je Vašington ponudio Ankari paket aviona F-16 i komplete za modernizaciju u zamenu za ulaganje Turske u program borbenih aviona tipa F-35, ali su Sjedinjene Države kasnije saopštile da nisu ponudile takav finansijski plan.

- Informacije koje smo dobili su da postoji neka vrsta plana plaćanja sa njima - prenela je turska državna novinska agencija Anadolija izjavu Erdogana.

- Da li je to istina ili ne, saznaćemo od njih. Za mene bi bilo dobro da o tome razgovaram sa Bajdenom na najvišem nivou - poručio je Erdogan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SAD nam duguju 1,4 milijarde dolara za mlazne avione"

Izvor: B92, 27.Okt.2021

Turska je uložila 1,4 milijarde dolara u program mlaznih aviona a nakon toga je izbačena iz programa zbog kupovine protivraketne odbrane ruske proizvodnje...Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će problemi oko programa mlaznih aviona F-35 biti glavna tema njegovog sastanka sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.