SANKCIJE NISU DOVOLJNE Makron povlači crvene linije Moskvi, želi što pre da se čuje sa Putinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 08:26

"SANKCIJE NISU DOVOLJNE" Makron povlači crvene linije Moskvi, želi što pre da se čuje sa Putinom

Francuski predsednik smatra da Rusiji treba slati jasne signale

U odnosima sa Rusijom treba definisati crvene linije, za čije kršenje se uvode sankcije, rekao je u intervjuu Si-Bi-Esu predsednik Francuske Emanuel Makron.

Prema rečima francuskog lidera, Zapad treba da napravi bilateralni pristup odnosima sa Moskvom.

- Kao prvo, dijalog. U potpunosti se slažem sa spremnosti vašeg predsednika (Džoa Bajdena) za dijalog i siguran sam da je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Putin spreman da nastavi dijalog. Ako želimo bolji sistem u planu kontrole naoružanja, ako želimo stabilizaciju mnogih konflikata koji postoje u svetu, potreban nam je otvoren i pošten dijalog sa Rusijom - rekao je Makron.

U isto vreme, dodao je on, Rusiji treba slati jasne signale, kada postoje nesuglasice.

- Mislim da, nakon nedopustivog ponašanja, zaista treba da uvodimo sankcije. To je ono što smo uradili nakon Ukrajine i nakon brojnih kriza. Mislim da treba da odredimo crvenu liniju sa Rusijom - izjavio je predsednik Francuske.

Francuski predsednik je naglasio da su sankcije, "same po sebi nedovoljne", ali da ulaze u lepezu neophodnih mera.

Emanuel Makron izjavio je sinoć da u skorijoj budućnosti želi da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako su ranije preneli mediji, Zelenski, Makron i Merkelova su tokom trilateralnog sastanka pozvali Rusiju da prekine gomilanje trupa kod ukrajinskih granica.

Naglasili su da je neophodna potpuna realizacija Minskih sporazuma s obe strane i istakli da će Nemačka i Francuska nastaviti sa svojim zalaganjima u normandijskom formatu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Treba povući crvene linije sa Moskvom

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Apr.2021

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je danas da svjetske sile "treba da povuku jasne crvene linije sa Rusijom" i razmotre moguće sankcije protiv Moskve kada te linije budu pređene.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.