SAD usvojile rezoluciju protiv izgradnje Severnog toka 2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD usvojile rezoluciju protiv izgradnje "Severnog toka 2"

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju protiv izgradnje 11 milijardi dolara vrednog gasovoda "Severni tok 2", na šta je zvanična Moskva odmah reagovala ocenom da je reč o još jednom pokušaju da se ugrozi sprovođenje, kako kažu, čisto komercijalnog projekta.

Predstavnički dom SAD-a je saopštio da je taj gasovod "drastičan korak unazad za energetsku bezbednost Evrope i za interese SAD", pozivajući evropske vlade da odbace projekat, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njujorška agencija "Blumberg".

Rezolucijom se, takođe, poziva američki predsednik Donald Tramp da "iskoristi sva raspoloživa sredstva kako bi podržao energetsku bezbednost Evrope" kroz diverzifikaciju tržišta i smanjenje zavisnosti od Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, komentarišući rezoluciju, rekao da su pokušaji SAD da ugrozi ovaj projekat primer nefer konkurencije, koja ima za cilj da onemogući realizaciju jednog čisto komercijalnog projekta.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kongres SAD "štiti" EU: Rezolucija protiv Severnog toka

Izvor: Mondo, 12.Dec.2018

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju protiv izgradnje jednog energetskog projekta udaljenog više od 6.600 kilometara od Vašingtona, navodno iz brige za EU...Foto: European System of TransmissionOperators for Gas..Predstavnički dom SAD-a je saopštio da je taj gasovod "drastičan...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.