SAD se aktivno pripremaju za samit Trampa i Kim Džong Una

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD se aktivno pripremaju za samit Trampa i Kim Džong Una

Bela kuća je danas saopštila da nastavlja "aktivne pripreme" za "očekivani samit" predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una u Singapuru.

Tramp je danas potvrdio da je visoki severnokorejski zvaničnik Kim Jong Čol na putu za Njujork gde će o predstojećem samitu razgovarati s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Takođe, delegacije američkih zvaničnika nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje i u Singapuru, gde rade na pripremi sasatanka Trampa i Kima.

Tramp je u pismu Kimu u četvrtak otkazao njihov samit planiran za 12. jun u Singapuru, ali je potom promenio stav posle promene retorike Pjongjanga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severnokorejski izaslanik na putu za SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2018, 08:03

Visoki severnokorejski funkcioner, general Kim Jong Čol, stigao je danas na pekinški aerodrom odakle bi trebalo da odleti za SAD da bi učestvovao u pripremi samita lidera dve zemlje...Predsednik SAD Donald Tramp je juče izjavio da se očekuje dolazak Kima, koji se smatra desnom rukom severnokorejskog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ako iko može da spase SAMIT TRAMPA I KIMA to je ON

Izvor: Blic, 30.Maj.2018

Oči celog sveta su uprte u severnokorejskog i američkog predsednika Kim Džong Una i Donalda Trampa u iščekivanju da li će održati istorijski samit. Čini se da je jedina osoba koja može da ga osigura zapravo Mun Džae In, predsednik Južne Koreje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.