SAD i Velika Britanija: Moguće nove sankcije zbog Sirije

Izvor: B92, 16.Okt.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Velika Britanija: Moguće nove sankcije zbog Sirije

London -- SAD i Velika Britanija saopštile su da zapadni saveznici razmišljaju o uvođenju ekonomskih sankcija protiv "ekonomskih meta u Siriji i Rusiji" zbog opsade Alepa

Američki državni sekretar Džon Keri nazvao je bombardovanje civila u Alepu "zločinom protiv čovečanstva", a britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson je pozvao Moskvu "da pokaže milosrđe," preneo je AFP.

U Londonu se održava multilateralni sastanak o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siriji, u koji su uključeni visoki funkcioneri iz SAD, više zemalja EU i regiona Bliskog istoka, javlja TAS S, pozivajući se na izvore u britanskom Ministarstvu spoljih poslova.

U razgovorima, kako navodi TAS S, pored Kerija i Džonsona učestvuju francuski ministar spoljni poslova Žan Mark Ero, saudijski ministar spoljnih poslova Adil Al Džubajar i jordanski ministar spoljnih poslova Naser Džude.

Nemačku, Italiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Tursku i EU predstavljaju zamenici ministara spoljnih poslova ili politički direktori, navodi ruska novinska agencija.

Pregovori u Londonu se vode bez predstavnika Rusije, dok su u subotu u Lozani o Siriji razgovarali američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kao i ministri spoljnih poslova Jordana, Turske, Egipta, Katara, Irana, Iraka i Saudijske Arabije.

Ti razgovori su trajali četiri sata, ali nije poznato da li je postignut napredak. Ministri su napustili hotel Bo-Rivaž u Lozani bez izjava, prenele su agencije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD i Britanija: Nove sankcije zbog Sirije

Izvor: Blic, 16.Okt.2016

SAD i Velika Britanija saopštile su danas da zapadni saveznici razmišljaju o uvođenju ekonomskih sankcija protiv "ekonomskih meta u Siriji i Rusiji" zbog opsade Alepa...Američki državni sekretar Džon Keri nazvao je bombardovanje civila u Alepu "zločinom protiv čovečanstva", a britanski ministar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.