Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2014, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski konvoj ušao u Ukrajinu

Ruski humanitarni konvoj prešao je ukrajinsko-rusku granicu bez odobrenja Kijva i i bez prethodno dogovorene pratnje Međunarodnog crvenog krsta, citirao je ukrajinski Interfaks izvore iz ukrajinske vlade.

"Konvoj je krenuo sam, bez saglasnosti ukrajinske strane i pratanje Crvenog krsta" izjavio je neimenovani zvaničnik.

I Reuters i AP izvještači s lica mjesta  na granici navode da je konvoj prešao granicu u pratanji manjeg broja proruskih pobunjenika.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kijev:"Direktna invazija Rusije na Ukrajinu"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2014

Šef ukrajinske Nacionalne službe sigurnosti, Valentin Nalivajčenko saopštio je danas da je ulazak ruskog konvoja kaminiona na ukrajinsku teritoriju predstavlja "direktnu invaziju" Rusije na Ukrajinu...Nalivajčenko je ipak dodao da Kijev neće koristiti silu u naporima da izbjegnu bilo kakvu "provokaciju"...Ruski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.