Ruski diplomata osumnjičen za špijunažu u Bugarskoj

Izvor: B92, 28.Okt.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski diplomata osumnjičen za špijunažu u Bugarskoj

Sofija -- Bugarsko ministarstvo spoljnih poslova traži od Moskve da opozove diplomatu ambasade Rusije u Sofiji pošto ga tužilaštvo u toj zemlji sumnjiči za špijunažu.

Reč je o prvom sekretaru ruske ambasade koji se, kako tvrdi bugarsko tužilaštvo, godinu dana bavi špijunažom.

Bugarsko ministarstvo je saopštilo da je u petak održalo sastanak sa ruskim ambasadorom nakon što je od tužilaštva i tajne službe dobilo informacije o sumnjivim aktivnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << diplomate, prenosi Rojters.

Bugarsko ministarstvo tada je zatražilo da taj diplomata do ponedeljka uveče bude opozvan i napusti Bugarsku, što je on i učinio.

Krivični postupak protiv ruskog državljanina u Sofiji je obustavljen zbog njegovog diplomatskog imuniteta, uprkos tome što je tužilaštvo imalo dovoljno dokaza za optužbu, navodi bugarska agencija BTA.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova nije se još oglasilo tim povodom.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.