Ruski PVO odbio napad dronova na avio-bazu u Siriji

Izvor: B92, 12.Jul.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski PVO odbio napad dronova na avio-bazu u Siriji

Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu odbili su napad bespilotnih letelica terorista na rusku avio-bazu Hmejmim u Siriji, niko nije povređen.

Ovo je rekao rukovodilac ruskog Centra za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji, general-major Aleksej Bakin.

„U noći 12. jula s teritorije Idlibske zone deeskalacije borci nelegalnih oružanih formacija pokušali su da napadnu rusku avio-bazu Hmejmim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz pomoć bespilotnih letelica. Ruska dežurna PVO sredstva na vreme su otkrila i na bezbednoj udaljenosti od baze uništila tri bespilotne letelice“, rekao je Bakin.

On je dodao da u napadu nema povređenih, kao i da nije pričinjena materijalna šteta.

Ruska avio-baza funkcioniše prema planu, dodao je Bakin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odbijen napad militanata dronovima na rusku bazu u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2019, 07:59

Militanti su tokom noći pokušali da napadnu rusku vazduhoplovnu bazu Hmeimim u Siriji uz pomoć bespilotnih letelica, rekao je general-major Aleksej Bakin, šef ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji. Incident se dogodio sinoć. Teroristi su lansirali bespilotne letelice sa teritorije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.