Ruske vlasti: Borci iz Sirije i Libije u Nagorno-Karabahu

Izvor: Beta, 01.Okt.2020, 01:10

Ruske vlasti: Borci iz Sirije i Libije u Nagorno-Karabahu

Borci iz Sirije i Libije rasporedjeni su po konfliktnoj zoni Nagorno-Karabaha gde se četiri dana vode borbe, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova."Borci ilegalnih oružanih grupa iz Sirije i Libije rasporedjuju se po konfliktnoj zoni Nagorno-Karabaha kako bi učestvovali u borbama", navodi se u saopštenju i dodaje da je Rusija "duboko zabrinuta tim postupkom koji može da izazove pooštravanje tenzija u konfliktu".Rusija je pozvala sve strane da preduzmu efikasne mere kako bi sprečile upotrebu terorista i stranih plaćenika u konfliktu i zatražila njihovo neposredno povlačenje sa tog područja.Jermenija je optužila Tursku, koja podržava Azerbejdžan, da šalje plaćenike u Nagorno-Karabah. Azerbejdžan je demantovao te optužbe navodeći da Jerevan to upravo radi.Novi sukob Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha izbio je u nedelju i od tada je poginulo više od 100 ljudi, a ranjene su stotine. Borbe su nastavljene i danas.Jermenija i Azerbejdžan se decenijama bore oko Nagorno-Karabaha, oblasti s većinskim jermenskim stanovništvom koja je tokom sovjetske ere pripojena Azerbejdžanu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Moskva: Militanti iz Sirije i Libije se prebacuju u zonu sukoba Nagorno-Karabaha

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2020

Moskva je zabrinuta saopštenjima o prebacivanju militanata ilegalnih oružanih grupa u zonu sukoba Nagorno-Karabaha, navodi se u komentaru Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.. "Prema pristiglim informacijama militanti ilegalnih oružanih grupa, između ostalog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.