Ruska vojska u Siriji dobila novog komandanta: Njegov glavni zadatak je da BUDNO MOTRI na Turke

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojska u Siriji dobila novog komandanta: Njegov glavni zadatak je da BUDNO MOTRI na Turke

Ministarstvo odbrane Rusije smenilo je komandanta ruske vojske u Siriji Andreja Serdjukova, a na tu dužnost je imenovan zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Aleksandar Čajk.

- U Siriji je smenjen komandant ruske vojske. Mesto komandanta Vazdušno-desantne vojske, na kojem se od aprila nalazio general-potpukovnik Andrej Serdjukov, zauzeo je zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Aleksandar Čajko - pišu mediji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Izvor blizak Ministarstvu odbrane tvrdi da su kadrovske promene izvršene u septembru.

Serdjukovu je istekao mandat na mestu komandanta ruskih snaga u Siriji. Ruska vojska je ranije potvrdila da se komandant Serdjukov vratio u Rusiju. On je bio na čelu Vazdušno-desantne vojske ruskih snaga u Siriji od aprila 2019. godine.

General-potpukovnik Čajko, koji ga je zamenio na toj dužnosti, takođe je obavljao vojnu službu u Siriji, gde se nalazio na mestu načelnika štaba.

- Trenutno je njegov glavni zadatak poštovanje rusko-turskih sporazuma na severoistoku Sirije, gde se nalazi zona u kojoj su Turci izveli operaciju "Izvor mira" - navodi se.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BRITANCI SPREMAJU RAT SA RUSIJOM: Mržnja Londona prema EVROAZIJSKOM DIVU ima samo jedan cilj - TOTALNO UNIŠTENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019

Poslednja ratnohuškačka poruka Britanije protiv Rusije u pravoj meri oslikava arhetipski istorijski sukob dve evropske sile...- Izjava načelnika britanskog Generalštaba generala Nikolasa Kartera da bi ruska politika u Siriji i Africi mogla dovesti do vojnog odgovora Velike Britanije, tradicionalna...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.