Ruska avijacija uništila bazu terorista u Siriji (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska avijacija uništila bazu terorista u Siriji (VIDEO)

DAMASK - Avioni Vojno-kosmičkih snaga Rusije uništili su bazu oružanih terorista Islamske države u Siriji.

U napadu na bazu je izgorjelo više od 10 jedinica tehnike, saopštio je novinarima zvanični predstavnik Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Vazdušno-kosmičke snage Vojske Rusije danas su izvele 14 naleta avionima Su-34, Su-24M i Su-25 u Siriji, izjavio je Konašenkov. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

"Tokom dana ruska avijacija je nastavila da izvodi precizne vazdušne udare na objekte terorističke organizacije Islamske države u Siriji. Sa vazdušne baze Hmejmim izvedeno je 14 naleta avionima Su-34, Su-24M i Su-25 tokom kojih je izvršeno šest napada na objekte terorističke grupe Islamske države", rekao je general.

Po riječima generala Konašenkova, napadi su izvedeni u rejonu Maret en Numan, u provinciji Idlib. Tom prilikom je uništeno 10 jedinica tehnike terorista, među kojima su bila i pješadijska vozila.

U rejonu naselja Nan Šejhum, takođe u provinciji Idlib, preciznim napadima bombardera Su-24M i Su-25 uništen je komandni centar oružanih formacija Islamske države.

Na Fejsbuk kanalu jedne frakcije Al Nusre pojavio se snimak koji je okačen dan prije početka vojne akcije Rusiji u Siriji, a u kojem se vidi kako borci pucaju na ruske avione za koje se može pretpostaviti da su samo izviđačke letjelice.

Teroristi su probali da uveličaju sebe tako što su objavili pokušaj obaranja nekog aviona mitraljezom koji se nalazi na automobilu, a u potpisu videa stoji da se radi o gradu Hama.

Ovo bi vjerovatno bio samo jedan u nizu marketinških pokušaja terorista da uveličaju svoje borce da se dan kasnije nije pojavio snimak na kojem se vidi kako ruski bombarder baca rakete upravo blizu mjesta odakle su džihadisti prethodno pucali, prenose srpski mediji

Na oba snimka se vidi isti borac Al Nusre, a po konfiguraciji terena se može vidjeti i da se radi o istom mjestu.

Zanimljivo je i to da je snimak uspješne ruske akcije izbrisan sa Fejsbuk strane ove organizacije, jer se na njemu vidi kako se borci Al Nusre skrivaju pred naletom ruskih bombardera.

(NN/sputniknews.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.