Rusija vs. Ukrajina: 605:1.190? Ko koga ovde melje?

Izvor: B92, 20.Nov.2023, 18:22

Rusija vs. Ukrajina: 605:1.190? Ko koga ovde melje?

Ruske snage izgubile su 1.190 vojnika i 18 artiljerijskih sistema u samo 24 sata, tvrde Oružane snage Ukrajine.

Zvanični Kijev navodi da se broj stradalih ruskih vojnika povećao na 318.570, a da su uništena 7.744 artiljerijska sistema od početka rata u Ukrajini, u februaru 2022.

Međutim, te tvrdnje ukrajinske strane nije moguće nezavisno potvrditi, tim pre što Moskva tvrdi da su ubili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 605 ukrajinskih vojnika za 24 sata. Moskva takođe odbija da komentariše ukrajinske procene o ukupnom broju ruskih žrtava.

Ukrajinska glavna komanda dalje tvrdi da su PVO sistemi uništili 15 od 20 iranskih dronova “šahed”, dodajući da su ruske snage izvele ukupno 38 napada bespilotnim letelicama. Navodi se i da su ruske snage lansirale 5 projektila i 76 vazdušnih udara.

Ali kako oštriji, blatnjaviji i ledeni zimski uslovi utiču na taktiku bojnog polja, očekuje se da će Rusija pokrenuti obnovljenu kampanju raketnih udara na ukrajinske ciljeve, uključujući energetsku infrastrukturu zemlje.

“Kako se približava zima, biće sve više pokušaja Rusije da se njeni udari ojačaju“, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom dnevnom večernjem obraćanju u subotu. Za sve nas u Ukrajini je ključno da budemo 100 odsto efikasni“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi nemaju prava u Ukrajini – predsednik parlamenta Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 21.Nov.2023, 00:27

Ukrajina nije voljna da prizna svoje rusko stanovništvo kao etničku manjinu niti da mu dodeli bilo kakva odgovarajuća prava, izjavio je predsednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk u ponedeljak državnoj televiziji. Kijev je „postigao potpuno razumevanje“ o ovom pitanju sa EU, tvrdi on.. Progon...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.