Rusija sprema uzvratne mere SAD i Kanadi

Izvor: RTS, 20.Dec.2014, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija sprema uzvratne mere SAD i Kanadi

Predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič rekao je da će Moskva raditi na uzvratnim merama posle novih sankcija SAD i Kanade.

"SAD i Kanada i dalje ne mogu da prihvate rezultate slobodnog izražavanja volje Krima i Sevastopolja", rekao je ruski diplomata, javlja agencija Tas, a prenosi Tanjug.

Kako je istakao, Vašington i Otava su uveli nove sankcije ruskim zvaničnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na različitim nivoima i proširili zabrane za normalnu ekonomsku saradnju.

"Naš savet je da razmisle o posledicama takvih akcija. A mi ćemo raditi na uzvratnim merama", dodao je Lukaševič.

Najnovija runda sankcija SAD i Kanade, Moskvi, ugroziće napore na rešavanju krize u Ukrajini, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, a preneo AFP.

"Sankcije su usmerene na ometanje političkog procesa", dodaje se u saopštenju.

Kanada je u petak saopštila da je uvela dodatne sankcije Rusiji, koje uključuju i restrikcije na izvoz tehnologija koje se koriste u naftnoj i gasnoj industriji.

Predsednik SAD Barak Obama potpisao je dan ranije zakon kojim se odobrava novi set sankcija Rusiji, ali, kako je rekao, ne planira da, za sada, primeni kaznene mere navedene u dokumentu, koji je pre šest dana usvojen u Kongresu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija će povodom novih sankcija SAD i Kanade razraditi uzvratne mere

Izvor: Vostok.rs, 20.Dec.2014

20.12.2014. -..Ministarstvo spoljnih poslova Rusije preporučilo je Vašingtonu i Otavi da razmisle o posledicama uvođenja novih sankcija i najavilo da će razraditi uzvratne mere. Ranije je Barak Obama obnarodovao uvođenje ekonomske blokade Krima. Predsednikovim ukazom zabranjen je uvoz i izvoz robe,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.