Rusija na pogrešnoj strani istorije

Izvor: B92, 03.Mar.2014, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija na pogrešnoj strani istorije

Vašington -- Barak Obama poručio Rusiji da stoji na pogrešnoj strani istorije kad je reč o Ukrajini, i da potezi Moskve predstavljaju kršenje međunarodnog prava.

Predsednik SAD je novinarima poručio i da SAD razmatraju ekonomske i diplomatske mogućnosti za izolovanje Rusije.

Predsednik SAD pozvao je Kongres da radi na paketu pomoći za Ukrajinu, kao jednom od prioriteta i poručio da će produžetak vojne akcije u toj zemlji biti "veoma skup >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Rusiju".

Obama je upozorio i da su svetske sile ujedinjene u uverenju da je Rusija prekršila međunarodno pravo intervenišući u Ukrajini, prenele su agencije.

"Ruski predsednik Vladimir Putin treba da dozvoli međunarodnim posmatračima da posreduju u razgovorima u Ukrajini, prihvatljivim za ceo ukrajinski narod", ocenio je Obama posle razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: Rusija na pogrešnoj strani istorije, moguća izolacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2014

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je danas da je Rusija na pogrešnoj strani istorije u Ukrajini i da je međunarodna zajednica ujedinjena u stavu da je Moskva narušila ukrajinski suverenitet i međunarodno pravo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Sankcije SAD, Rusija odbacuje dolar

Izvor: B92, 04.Mar.2014, 10:54

Moskva -- Ukoliko SAD nametnu sankcije Rusiji zbog Ukrajine, Moskva bi mogla biti primorana da odbaci dolar kao rezervnu valutu, kaže savetnik Kremlja Sergej Glazijev...U tom slučaju, kako je naveo, Rusija bi odbila otplatu kredita američkim bankama...Ovaj stručnjak, koga vlasti često koriste da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.