Rusija i Ukrajina: Dmitrij Muratov - ruski novinar koji odbija da ćuti

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 07:39

Rusija i Ukrajina: Dmitrij Muratov - ruski novinar koji odbija da ćuti

Dobitnik Nobelove nagrade za mir Dmitrij Muratov o drćavnoj propagandi u ruskim medijima i mlađim generacijama koje bude nadu. Kaže da ruska propaganda priprema narod da nuklearni rat i nije toliko strašna stvar.

Ruske vlasti su mu ugasile novine, ali novinar Dmitrij Muratov odbija da bude ućutkan.

Tokom našeg susreta u Moskvi, glavni urednik Nove gazete i ruski dobitnik Nobelove nagrade za mir zabrinut >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dokle će Kremlj otići u konfrontaciji sa Zapadom.

"Dve generacije su živele bez opasnosti od nuklearnog rata", kaže mi Muratov.

"Ali taj period je završen. Hoće li (ruski predsednik Vladimir) Putin pritisnuti nuklearno dugme ili neće? Ko zna? Niko to ne zna. Ne postoji nijedna osoba koja može sa sigurnošću da kaže".

Pogledajte video o Rusima koji sada žive u Beogradu:

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija i Ukrajina: Dmitrij Muratov – ruski novinar koji odbija da ćuti

Izvor: Danas, 30.Mar.2023

BBC„Ljudi u Rusiji su ozračeni propagandom“, kaže Dmitrij Muratov Ruske vlasti su mu ugasile novine, ali novinar Dmitrij Muratov odbija da bude ućutkan. Tokom našeg susreta u Moskvi, glavni urednik Nove gazete i ruski dobitnik Nobelove nagrade za mir zabrinut je dokle će Kremlj otići u konfrontaciji...

Nastavak na Danas...

"NIKO NE ZNA DA LI ĆE PUTIN PRITISNUTI CRVENO DUGME" Ruski nobelovac primetio nešto alarmantno: "Država uverava ljude na nuklearni rat i nije toliko loš"

Izvor: Blic, 30.Mar.2023

Ruske vlasti su možda ućutkale njegove novine, ali novinar Dmitrij Muratov odbija da bude ućutkan.

Nastavak na Blic...

Pripremaju ljude: "Niko ne zna hoće li Putin pritisnuti nuklearno dugme"

Izvor: B92, 30.Mar.2023

Glavni urednik lista Nova gazeta i dobitnik Nobelove nagrade za mir Dmitrij Muratov zabrinut je koliko daleko će Кremlj otići u sukobu sa Zapadom..."Dve generacije živele su bez opasnosti od nuklearnog rata. Ali taj period je završen. Hoće li Putin pritisnuti nuklearno dugme ili ne? Кo zna? To...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.