Rusija MO: Uništen veliki broj ukrajinske vojske, opreme i naoružanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 14:13

Rusija MO: Uništen veliki broj ukrajinske vojske, opreme i naoružanja

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da je uništen veliki broj ukrajinske vojske, naoružanja i opreme kao posledica udara na železničku stanicu Kalinjindorf u Hersonskoj oblasti.

"Uništen je veliki broj pripadnika rezervnog sastava Oružanih snaga Ukrajine, naoružanja i vojne opreme, koji su stigli na istovar na železničku stanicu Kalinjindorf u Hersonskoj oblasti", rekao je portparol ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstva odbrane Igor Konašenkov na brifingu, preneo je Interfaks.

Prema njegovim rečima, u protekla 24 časa su operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija Ruske Federacije pogodile devet komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine.

Pored toga, kako je rekao Konašenkov, uništeno je devet skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u oblastima naselja Kramatorsk, Nikolajevka, Krasnoe u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), Malinovka u Harkovskoj oblasti, Guljaj Polje, Samojlovka u Zaporoškoj oblasti, kao i tri skladišta goriva u oblastima Harkov, Bogoduhov i Čugujev.

Naveo je i da su četiri ukrajinska drona oborena za jedan dan u oblastima naselja Korobočkino u Harkovskoj oblasti, Pervomajskoje, Jasinovata (DNR).

Dodao je da je od početka specijalne vojne operacije, uništeno 267 aviona, 148 helikoptera, 1.747 bespilotnih letelica, 365 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.334 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 3.310 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 4.922 jedinice specijalnih vojnih vozila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kineske trupe u vežbama "Istok" čiji je domaćin Rusija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022

Kineske trupe otputovaće u Rusiju da bi učestvovale u zajedničkim vojnim vežbama, u kojima će učešće uzeti i Indija, Belorusija, Mongolija, Tadžikistan i druge zemlje, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo odbrane...Učešće Kine u zajedničkim vežbama nije vezano za aktuelnu međunarodnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.