Rusi ostali bez generala? Oboren ruski ratni avion u Ukrajini

Izvor: B92, 24.Maj.2022, 18:59

Rusi ostali bez generala? Oboren ruski ratni avion u Ukrajini

Penzionisani general ruskog vazduhoplovstva Kanamat Botašev poginuo je nakon što je njegov avion oboren u vazdušnom prostoru Ukrajine, piše BBC Rusija.

On je navodno najviše rangirani ruski pilot koji je poginuo u Ukrajini.

Sve se navodno dogodilo u nedelju, 22. maja.

Generalštab Ukrajine saopštio je da je ruski jurišni avion Suhoj oboren iznad Luganske oblasti i da pilot nije stigao da se katapultira iz aviona.

Pratite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Oboren ruski avion,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija izgubila oficira – "Glavni Putinov čovek za mračne poslove" FOTO

Izvor: B92, 25.Maj.2022, 09:35

Rusija je u Ukrajini izgubila još jednog visokog oficira. Poginuo je penzionisani general ruskog ratnog vazduhoplovstva Kanamat Botašev...Avion u kome se nalazio general srušen je u nedelju...Informaciju o njegovoj smrti za BBC na ruskom su potvrdila trojica bivših vojnika kojima je Botašev bio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.