Rohani: Ojačaćemo odnose sa Asadom

Izvor: B92, 04.Avg.2013, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Ojačaćemo odnose sa Asadom

Teheran -- Iran će nastaviti da podržava režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada, i nijedna sila neće moći da poremeti naš višedecenijski savez, izjavio Rohani.

Novi predsednik Irana Hasan Rohani je to izjavio na sastanku u Teheranu sa sirijskim premijerom Vaelom al-Halkijem, javila je sirijska državna novinska agencija SANA.

"Islamska republika Iran želi da ojača odnose sa Sirijom i ostaće uz nju pred svim izazovima", kazao je Rohani, ističući da "duboke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strateške i istorijske odnose naroda Sirije i Irana neće poremetiti nijedna sila na svetu", preneo je AP.

Iranski predsednik je osudio i mešanje stranih sila u Siriji.

Sirija je od Islamske revolucije 1979. godine najveći saveznik Teherana u arapskom svetu, a Iran od početka sirijske krize u martu 2011. godine pruža snažnu podršku režimu u Damasku.

Smatra se da je Teheran Asadovoj vladi do sada dostavio milione dolara, a libanski militantni pokret Hezbolah, koji uživa podršku Irana, poslao je u Siriju svoje borce da bi pojačao ofanzivu Asadovih snaga.

Rohani je za predsednika izabran u junu, a danas je položio zakletvu na položaj šefa države.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rohani: Podržavaćemo Siriju

Izvor: Akter, 05.Avg.2013, 00:36

Novi predsednik Irana Hasan Rohani izjavio je da će njegova zemlja nastaviti da podržava režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.