Rođen je 24. marta u Prištini: Roditelji ponosni što se rodio na godišnjicu oslobođenja Kosova dali OVO ime dečaku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođen je 24. marta u Prištini: Roditelji ponosni što se rodio na godišnjicu "oslobođenja Kosova" dali OVO ime dečaku!

Nameravamo da pišemo zvaničnicima NATO-a i zahvalimo im se na svemu, izjavili su oni

Nato Beriša je novorođenče iz Prištine koje je na svet došlo pre dva dana, baš na godišnjicu NATO bombardovanja Srbije. Roditelji su ga nazvali po Alijansi koja je 1999. godine, bez odobrenja Saveta bezbednosti, izvršila agresiju na našu zemlju i ubila oko 2.500 nedužnih civila i vojnika.

Pranvera i Albani, majka i otac malenog Nato Beriše, ponosni su na svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odluku.

- Nameravamo da pišemo zvaničnicima NATO-a i zahvalimo im se na svemu - izjavili su oni.

Inače, među kosovskim Albancima je postala praksa da deci daju imena u vezi sa političkim dešavanjima. Tako su neki mališani, rođeni na dan samoproglašene nezavinosti, kršteni kao Kosovar ili Liberti, dok su ona rođena tokom bombardovanja nazvana Klinton, Bler...
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rodio se mali Nato Beriša! Porodica u Prištini bebi dala ime po Alijansi

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2019

Dečak se rodio na godišnjicu bombardovanja Srbije. Porodica u Prištini dala mu je ime Nato...Ovo inače nije prvi slučaj da se deci sa Kosova daju imena sa istorijskom simbolikom, ali je prvi put da inspiracija bude Alijansa, prenose prištinski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.