Sanader neće danas biti saslušan

Izvor: Blic, 19.Jul.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader neće danas biti saslušan

Bivšeg premijera Hrvatske Ivu Sanadera danas će u zatvoru u Remetincu posetiti njegovi advokati Goran Suić i Čedo Prodanović, a izvesno je da danas neće biti ispitan pred članovima Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/, javljaju hrvatski mediji.

Sanadera, koji je sinoć iz Austrije izručen Hrvatskoj, pregledao je lekar, a uručen mu je istražni zahtev i odluka o jednomesečnom zatvoru, na šta ima pravo žalbe u roku od tri dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Advokat Suić nije mogao da potvrdi kada bi se Sanader trebao pojaviti pred USKOK-om, a Prodanović je oko 10.00 časova ušao u sedište USKOK-a kako bi saznao termin iznošenja odbrane.

Portparol USKOK-a Vuk Đuričić nije želio da otkrije kada će bivši šef HDZ-a biti ispitan, navodeći da je moguće da to neće biti u USKOK-u zbog radova koji se obavljaju u dvorištu i ispred zgrade te organizacije.

Sanadera u USKOK-u čekaju da se izjasni o pet afera u kojima je protiv njega pokrenuta istraga, a najveća je vezana za hrvatsku naftnu kompaniju "Ina", u kojoj se tereti da je dobio 10 miliona evra mita, kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji "Mol" predao upravljačka prava u "Ini".

On je osumnjičen i u slučaju preduzeća "Fimi medija" - za izvlačenje više od 100 miliona kuna iz ministarstava i javnih poduzeća.

Sanader se za zloupotrebu položaja i ovlaštenja tereti u slučaju nezakonitog poslovanja "Hrvatske elektroprivrede" s organskom petrohemijskom industrijom "Dioki", te u slučaju uzimanja provizije od 3,5 miliona kuna tokom pregovora sa Hipo bankom o davanju kredita Hrvatskoj.

Bivši hrvatski premijer odbacio je sve optužbe još u Austriji, gde je uhapšen 10. decembra prošle godine na osnovu naloga hrvatskog pravosuđa, te najavio da će se aktivno braniti.

Sanader je u zatvor Remetinec dovezen sinoć u 21.50. časova. U Hrvatsku je iz Austrije stigao preko Slovenije i graničnog prelaza Bregana uz jake mere obezbeđenja.

Zbog bezbednosnih razloga Sanader je smešten u žensko odeljenje zatvora u Remetincu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivo Sanader danas neće biti ispitan u USKOKU-u

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jul.2011

ZAGREB - Bivšeg premijera Hrvatske Ivu Sanadera danas će u zatvoru u Remetincu posjetiti njegovi advokati Goran Suić i Čedo Prodanović, a izvjesno je da danas neće biti ispitan pred članovima Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/, javljaju hrvatski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

SANADER PRED SUDIJOM U ČETVRTAK

Izvor: Kurir, 19.Jul.2011

ZAGREB - Bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera istražioci Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala počeće da saslušavaju u četvrtak, najavio je jedan od Sanaderovih advokata Čedo Prodanović...Prodanović, koji je bio u sedištu Kancelarije da se dogovori za termin ispitivanja,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.