Razvoj saradnje Srbije i Grčke i rešavanje problema u turizmu izazvanih pandemijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 17:35

Razvoj saradnje Srbije i Grčke i rešavanje problema u turizmu izazvanih pandemijom

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić i ambasador Grčke u RS, Jorgos Đakofotakis, složili su se na današnjem sastanku da je potrebno omogućiti ulazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi njihovih dogovora sa poslovnim partnerima u vezi sa plaćenim turističkim aranžmanima.

Ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ovaj problem uspešno i u što kraćem roku reši, i to na osnovu spiska vlasnika agencija kojima je potrebno odobrenje za ulazak u Grčku, koje će ministarstvo dostaviti.

Ministarka Matić je ovom prilikom predložila protokol o saradnji sa grčkim turističkim sektorom na osnovu kojeg bi ubuduće bila organizovana komunikaciju dve zemlje u odnosu na posledice pandemijske krize.

"Ovakve situacije nisu dobre ni za Srbiju ni za Grčku i smatram da treba da nađemo način da koordiniramo ovim pitanjima. Sada kada smo veoma zabrinuti za zdravlje i bezbednost ljudi moramo istovremeno da mislimo i na ljude koje zavise od turizma, čiji su to biznisi i način da održe svoje porodice", naglasila je Matić.

Ministarka i ambasador su se saglasili i da je potrebno nastaviti sa inicijativom za smanjenje cene rominga, odnosno sa nastavkom procedure u vezi sa Memorandumom o saradnji u oblasti telekomunikacija između dve zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija i Grčka traže rešenje problema u turizmu izazvanih pandemijom

Izvor: Danas, 03.Dec.2020

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ambasador Grčke Jorgos Đakofotakis danas su se složili da je potrebno omogućiti ulazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi dogovora sa poslovnim partnerima u vezi sa plaćenim turističkim...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.