Razumevanje s Moskvom oko rešenja

Izvor: B92, 09.Jun.2014, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razumevanje s Moskvom oko rešenja"

Kijev -- Ukrajinske vlasti saopštile su da je postignuto razumevanje s Moskvom o delovima plana o okončanju nasilja na istoku zemlje, koji je predložio Porošenko.

Kako je saopšteno, po pitanju rešenja postignuto je obostrano razumevanje.

Vlasti u Kijevu nisu iznele detalje dvodnevnih razgovora o predlozima Porošenka o okončanju krize, koja je, od aprila, odnela mnogo žrtava i medu proruskim separatistima i vladinim trupama.

"Kao rezultat našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rada, obe strane postigle su obostrano razumevanje o ključnim fazama implementacije plana i o listi prioriteta koji će doprineti smirivanju situacije u regionima Donjeck i Lugansk", saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova.

U razgovorima je posredovala Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), podsetio je Rojters.

Prvog dana razgovora, u nedelju, s ruskim predstavnikom Mihailom Zurabovom, Porošenko je rekao da nasilje mora da bude prekinuto ove sedmice.

Ukrajinsko ministarstvo nije navelo ko je učestvovao u današnjim razgovorima, ali je saopštilo da će "kontakt grupa" i dalje održavati sastanke o krizi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev: Obostrano razumevanje s Moskvom

Izvor: Akter, 09.Jun.2014

Ukrajinske vlasti saopštile su da su postigle obostrano razumevanje s Moskvom o delovima plana o okončanju nasilja na istoku zemlje, koji je predložio predsednik Petro Porošenko

Nastavak na Akter...

POMIRENJE: Moskva prihvata Porošenkov plan?!

Izvor: Kurir, 09.Jun.2014

Kao rezultat našeg rada, obe strane postigle su obostrano razumevanje o ključnim fazama implementacije plana i o listi prioriteta koji će doprineti smirivanju situacije u regionima Donjeck i Lugansk", saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova..KIJEV - Ukrajinske vlasti saopštile su danas...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.