Razmotrićemo inicijativu za smanjenje izbornog cenzusa u Srbiji

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razmotrićemo inicijativu za smanjenje izbornog cenzusa u Srbiji"

Izvestilac EP Vladimir Bilčik izjavio je da će taj organ EU razmotriti inicijativu za smanjenje cenzusa za ulazak u Skupštinu Srbije sa pet na tri odsto.

"Razmotrićemo i najnoviju zakonodavnu inicijativu kada budemo procenijivali rezultate medjuparlamentarnog dijaloga pre izbora", rekao je Bilčik za Radio Slobodna Evropa.

Bilčik je dodao da "pomno prati sva politička dešavanja u Srbiji". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je s evroposlanicom Tanjom Fajon bio u Beogradu tokom "međupartijskog dijaloga o izbornim uslovima" prošle jeseni.

Uprkos kritikama iz Evropskog parlamenta zbog najave promena zakona neposredno pred izbore, poslanička grupa vladajuće Srpske napredne stranke juče je Skupštini Srbije podnela Predlog zakona o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika koji predvidja smanjenje cenzusa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bilčik: Razmotrićemo inicijativu za smanjenje izbornog cenzusa u Srbij

Izvor: Danas, 22.Jan.2020

 Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da će taj organ Evropske unije razmotriti inicijativu za smanjenje cenzusa za ulazak u Skupštinu Srbije sa pet na tri odsto.

Nastavak na Danas...

Fajon za RSE: EU komesar za proširenje 6. i 7. februara u Beograda

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2020, 14:46

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da će 6. i 7. februara sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelijem i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom posetiti Beograd, što će, kako je saopštila, biti prilika da se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.