Rasprava o Hagu šteti Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2012, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rasprava o Hagu šteti Srbiji"

Srbiji samo šteti odluka Vuka Jeremića da, kao predsedavajući Generalne skupštine UN, zakaže raspravu o haškom Tribunalu, izjavio je za beograski Blic potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Kritikovao Vuka Jeremića: Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije  

"Niko ozbiljan neće doći na raspravu sem nas, Venecuele i Kube, na primer. Sutradan će sve biti zaboravljeno. Efekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će biti nula, minus. To je samo Jeremićeva lična promocija i ništa drugo", rekao je Ljajić.

 

Ljajić koji je i šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom, rekao je da se vlasti Srbije zalažu da Srbi osuđeni pred Tribunalom kazne izdržavaju u Srbiji.

 

"Euforična izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića da, posle presude (Ramušu) Haradinaju, Hag treba da pusti sve Srbije iz tog zatvora, nije realno izvodljiva ideja, ali nije nemoguće tamošnje osuđenike prebaciti u Srbiji", naveo je Ljajić.

 

On je rekao čak i da Srbija dobije mogućnost da potpiše sporazum sa Tribunalom o izdržavanju kazni, to ne bi značilo da će svi srpski osuđenici moći da kaznu izdržavaju u Srbiji.

 

Presedavajući Generalne skupštine UN, Vuk Jeremić zakazao je za 10. april javnu raspravu o ulozi međunarodnih ad hok tribunala, koja će se odnositi i na rad Tribunala u Hagu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.