Jeremić promoviše sebe preko Haga

Izvor: B92, 04.Dec.2012, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jeremić promoviše sebe preko Haga"

Beograd -- Srbiji samo šteti odluka Vuka Jeremića da, kao predsedavajući Generalne skupštine UN, zakaže raspravu o Haškom tribunalu, kaže Rasim Ljajić za "Blic".

"Niko ozbiljan neće doći na raspravu sem nas, Venecuele i Kube, na primer. Sutradan će sve biti zaboravljeno. Efekat će biti nula, minus. To je samo Jeremićeva lična promocija i ništa drugo", rekao je potpredsednik Vlade Srbije.

Ljajić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je i šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom, kazao je da se vlasti Srbije zalažu da Srbi osuđeni pred Tribunalom kazne izdržavaju u Srbiji.

"Euforična izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića da, posle presude (Ramušu) Haradinaju, Hag treba da pusti sve Srbije iz tog zatvora, nije realno izvodljiva ideja, ali nije nemoguće tamošnje osuđenike prebaciti u Srbiji", naveo je on.

Ljajić je rekao čak i da Srbija dobije mogućnost da potpiše sporazum sa Tribunalom o izdržavanju kazni, to ne bi značilo da će svi srpski osuđenici moći da kaznu izdržavaju u Srbiji.

Podsetimo, Jeremić je za 10. april zakazao javnu raspravu o ulozi međunarodnih ad hok tribunala, koja će se odnositi i na rad Tribunala u Hagu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Jeremić promoviše sebe preko Haga

Izvor: Telegraf.rs, 04.Dec.2012

Šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom smatra da Jeremićeva odluka o zakazivanju sednice na kojoj će se raspravljati o Haškom tribunalu štetna po Srbiju

Nastavak na Telegraf.rs...

Ljajić: Rasprava o Hagu lična promocija Jeremića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2012

BEOGRAD -..Srbiji samo šteti odluka Vuka Jeremića da, kao predsedavajući Generalne skupštine UN, zakaže raspravu o haškom Tribunalu, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić..."Niko ozbiljan neće doći na raspravu sem nas, Venecuele i Kube, na primer. Sutradan će sve biti zaboravljeno....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.