Rasmusen: NATO neće smanjiti vojno prisustvo na Kosovu

Izvor: Press, 04.Nov.2013, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen: NATO neće smanjiti vojno prisustvo na Kosovu

"Snažno osuđujem napade na biračka mesta u severnoj Mitrovici. Nasilje i zastrašivanje ne mogu da se tolerišu", rekao je Rasmusen na konferenciji za novinare u Briselu.

Upitan u vezi sa ranijim planom NATO-a da smanji broj svojih vojnika na Kosovu, Rasmusen je rekao da "za sada ne postoji namera da se smanji prisustvo Kfora".

"Plan je ''stavljen po strani'' jer smatramo da je važno da damo svoj doprinos dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << (Beograda i Prištine), a poslednji incidenti ukazuju na važnost tog zadatka", rekao je generalni sekretar NATO.

"Ne sme se dozvoliti da nasilje zaustavi dosadašnji napredak", dodao je Rasmusen, misleći pri tom, kako prenosi AFP, na postizanje briselskog sporazuma između Beograda i Prištine.

On je ranije na svom Tviter nalogu napisao i da su snage Kfora, na zahtev Euleksa, rasporedile snage za brzo reagovanje kako bi se osiguralo bezbedno premeštanje izbornog materijala ka centrima za prebrojavanje glasova.

"Lokalni izbori na Kosovu su ključni element u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. NATO će ostati na oprezu u ovom ključnom momentu", poručio je generalni sekretar NATO.
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.