Rama: Uklonićemo sve barijere sa Kosovom

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Uklonićemo sve barijere sa Kosovom

Albanski premijer Edi Rama ocenio je kao apsurdnu činjenicu da vizni režim sa Kosovom još nije ukinut, kao i činjenicu da Albanija još nije otvorila poglavlja o pregovorima o članstvu u EU.
Edi Rama je, gostujući sinoć u "Zoni B" na televiziji Klan Kosova, ukazao na situaciju u pojedinim zemljama EU u vezi sa ta dva pitanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenela je ATA.
"Zbog toga mi moramo da se ujedinimo kako bismo tranformisali granicu u fluidno područje i sa druge strane potreban nam je strukturiraniji pristup u odnosima sa Srbijom", rekao je Rama.
Granica će, kako je objasnio, biti "fluidnija, po sistemu 'one-stop border'" i dodao da to ne rade "samo jedni sa drugima", već su tražili od svih zemalja da uklone barijere.
"Uklonićemo sve barijere sa Kosovom. Kosovo će, takođe, koristiti luku Drač. Dalje, mi ćemo preduzeti korake ka carinskoj uniji", rekao je šef albanske vlade.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.