Rama: Uklonićemo sve barijere s Kosovom

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Uklonićemo sve barijere s Kosovom

Albanski premijer Edi Rama ocenio je kao apsurdnu činjenicu da vizni režim sa Kosovom još nije ukinut.

Apsurdna je za njega i činjenica da Albanija još nije otvorila poglavlja o pregovorima o članstvu u EU.

Gostujući u "Zoni B" na televiziji Klan Kosova sinoć, Rama je ukazao na situaciju u pojedinim zemljama EU u vezi sa ta dva pitanja, prenela je ATA.

"Zbog toga mi moramo da se ujedinimo kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bismo tranformisali granicu u fluidno područje i sa druge strane potreban nam je strukturiraniji pristup u odnosima sa Srbijom", rekao je Rama.

On je naveo da će granica između Kosova i Srbije biti u potpunosti uklonjena.

"Imaćemo fluidniju granicu, po sistemu 'one-stop border'", rekao je Rama i dodao da "mi ne radimo ovo samo jedni sa drugima, već smo tražili od svih zemalja da uklone barijere."

"Uklonićemo sve barijere sa Kosovom. Kosovo će, takođe, koristiti luku Drač. Dalje, mi ćemo preduzeti korake ka carinskoj uniji", rekao je šef albanske vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.