RUSIJA PREKIDA SVE DIPLOMATSKE ODNOSE SA NATO! Moskva brutalno odgovorila Alijansi

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2021, 14:20

RUSIJA PREKIDA SVE DIPLOMATSKE ODNOSE SA NATO! Moskva brutalno odgovorila Alijansi

Momentalna reakcija

Rusija je donela odluku da od novembra prekine diplomatske odnose sa NATO, saopštio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je rekao da Moskva od 1. novembra, kao odgovor na oduzimanje akreditacija za osmoro saradnika ruske Misije pri Alijansi, obustavlja rad svog stalnog predstavništva pri NATO-u, kao i glavnog vojnog predstavnika.

- Ako predstavnicima Alijanse iskoče neka važna pitanja mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se obrate našem ambasadoru u Belgiji koji se brine za bilateralne odnose Rusije i Belgije - dodao je Lavrov.

Osim toga od 1. novembra Rusija obustavlja rad komunikacione vojne misije NATO u Rusiji i oduzimaju se akreditacije predstavnicima Alijanse.

Podsetimo, predstavnici NATO-a su potvrdili da su oduzeli akreditacije osmorici saradnika ruske Misije i naložili Rusiji da prepolovi broj članova stalne misije sa 20 na 10.

Inače, Alijansa je već proterala ruske diplomate 2018. godine reagujući na slučaj navodnog trovanja obaveštajca Sergeja Skripalja. Tada je akreditacija oduzeta osmorici članova Misije, a trojici je uskraćeno izdavanje, pa je Misija svela broj saradnika na 20.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenber je ranije ovog meseca pozvao da se održe odnosi sa Rusijom, kako bi se izbegao novi Hladni rat.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija prekida rad svoje misije pri NATO i zatvara NATO misiju u Moskvi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2021

Ruska Federacija je saopćila da će obustaviti operacije svoje misije u sjedištu Sjeveroatlantskog saveza (NATO) u Bruxellesu kao odgovor na potez zapadne sigurnosne alijanse da protjera osam pripadnika ruske misije ranije ovog mjeseca. U koraku koji znači još jedan udarac po vezama Istok-Zapad...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.