RUSIJA OPASNO ZAGRMELA: Moskva zahteva bezuslovno obustavljanje napada! Najoštrije osuđujemo neodgovorne postupke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 22:18

RUSIJA OPASNO ZAGRMELA: Moskva zahteva bezuslovno obustavljanje napada! "Najoštrije osuđujemo neodgovorne postupke!"

Čvrsto uz svog najvećeg saveznika

Rusko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je danas da su vazušni udari na Siriju za koje se okrivljuje Izrael neprihvatljivi i zahtevalo je bezuslovno obustavljanje napada.

Sirija je u subotu optužila Izrael da je pokrenuo "agresivnu vazdušnu kampanju" sa Mediterana zapadno od libanskog grada Tripolija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gađajući sa nekoliko projektila oblast južno od Tartusa, prenosi Rojters.

Izraelska vojska je odbila da komentariše ove optužbe o prvim izraelskim napadima otkako je premijer Jair Lapid preuzeo dužnost šefa privremene izraelske vlade uoči izbora 1. novembra.

- Najoštrije osuđujemo takve neodgovorne postupke koji narušavaju suverenitet Sirije i osnovne norme međunarodnog prava i zahtevamo njihovo bezuslovno obistavljanje - poručuje se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Sirijsko ministarstvo odbrane saopštilo je da su u napadima povređena dva civila i da je pričinjena materijalna šteta.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba
Pogledaj vesti o: Moskva,   Tripoli

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija traži da Izrael bezuslovno zaustavi napade na Siriju

Izvor: Danas, 05.Jul.2022, 10:30

Moskva je osudila napad iz vazduha koji se pripisuje Izraelu kraj ruskog uporišta tokom vikenda, ocenivši da su takvi napadi "kategorički neprihvatljivi" i zahteva da prestanu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.