Izvor: RTS, 09.Jun.2020, 10:15

RIK odbacio liste Socijalizam jedini izlaz - NKPJ – SKOJ i POKRET LEVIJATAN – ŽIVIM ZA SRBIJU

Članovi Republičke izborne komisije su doneli Rešenje kojim se odbija proglašenje Izborne liste Socijalizam jedini izlaz - NKPJ - SKOJ, Aleksandar Banjanac - Aleksandar Đenić. Na sednici održanoj 9. juna RIK je doneo i Rešenje kojim se odbija proglašenje Izborne liste POKRET LEVIJATAN - ŽIVIM ZA SRBIJU, navodi se na sajtu RIK-a.
Republička izborna komisija je na sednici održanoj 9. juna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2020. godine odlučivala o prigovoru podnosioca Izborne liste Socijalizam jedini izlaz - NKPJ - SKOJ, Aleksandar Banjanac - Aleksandar Đenić za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 21. jun 2020. godine i odlučila da prigovor odbaci kao nedozvoljen.
Članovi Republičke izborne komisije su doneli Rešenje kojim se odbija proglašenje Izborne liste Socijalizam jedini izlaz - NKPJ - SKOJ, Aleksandar Banjanac - Aleksandar Đenić, koju je 5. juna 2020. godine, podnela Grupa građana Socijalizam jedini izlaz - NKPJ - SKOJ za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 21. jun 2020. godine, s obzirom na to da podnosilac navedene izborne liste nije postupio u skladu sa Zaključkom Republičke izborne komisije i nije otklonio nedostatke koji su bili smetnja za proglašenje izborne liste.
Republička izborna komisija je na sednici održanoj 9. juna 2020. godine donela Rešenje kojim se odbija proglašenje Izborne liste POKRET LEVIJATAN - ŽIVIM ZA SRBIJU, koju je 5. juna 2020. godine, podnela Grupa građana POKRET LEVIJATAN - ŽIVIM ZA SRBIJU za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 21. jun 2020. godine.
U nastavku sednice, članovi Republičke izborne komisije doneli su Zaključak o spajanju stvari u jedan postupak, razmotrivši 543 prigovora birača na Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih 4. marta 2020. godine, od 11. maja 2020. godine i doneli Rešenje kojim se svi prigovori odbacuju kao neblagovremeni.
Sednici je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.